dinsdag 19 november 2019

Lavrov wil dat Parijs en Berlijn Kyiv tot orde roepen

De Russische minister Sergej Lavrov.
De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov vindt dat er ''tegenstrijdige berichten'' uit Kyiv komen als het gaat om amnestie voor en gesprekken met de separatisten in Donetsk en Loehansk. Hij wil dat Parijs en Berlijn ingrijpen. ''Wij verwachten van ze dat ze hun invloed op de regering in Kyiv gebruiken om duidelijk te maken dat er geen alternatief is voor de Minsk-akkoorden'', zei Lavrov gistermiddag in Moskou tijdens een gezamenlijke persconferentie met zijn Wit-Russische ambtgenoot Vladimir Makei.

Lavrov zei zich vooral zorgen te maken omdat Oekraïne de afspraak niet wil nakomen om de separatisten gratie te verlenen, ongeacht hun rol in de afgelopen vijfenhalf jaar. Minister Vadim Pristajko van Buitenlandse Zaken heeft bovendien aangegeven dat er geen sprake kan zijn van directe onderhandelingen met de separatisten, aangezien dit impliciet een officiële erkenning van de beide volksrepublieken betekent.

De Russische minister Lavrov dat ze in Parijs, waar op maandag 9 december het overleg van de Normandische Vier plaats heeft, ''alles in het werk stellen om voorafgaand aan het overleg alle onduidelijkheden uit de weg te ruimen en duidelijk maken dat er geen alternatief is voor de Minsk-akkoorden''.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: