maandag 4 november 2019

Rebellen vallen veertienmaal aan, soldaat gewond

Een Oekraïense soldaat is gisteren gewond geraakt bij één van de veertien aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. Er werd geschoten met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren op soldaten bij het stadje Zolote en de dorpen Piski, Pishtsjevik, Vodiane, Pavlopil, Novoloehanske, Choetir Vilni, Loehanskje, Zajteve, Pivdenne en Novozvanivka.

Na middernacht was er al weer een aanval met 82 millimeter mortieren granaatwerpers en zware machinegeweren op legerposities bij het dorp Loehanske. Vooral de aanval bij Zolote is opvallend, omdat de strijdende partijen zich daar afgelopen week beide een halve kilometer terugtrokken van de frontlijn.

De separatisten in Donetsk maken melding van negentien aanvallen op hun posities bij de steden horlivka, Donetsk en Marioepol. Het Oekraïense leger zou gebruik hebben gemaakt van antitankraketten, 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en artilleriegeweren. Ook zouden pantserwagens zijn ingezet tegen de rebellen. Twaalf dorpen en buurtschappen kwamen onder vuur te liggen.

Volgens de separatisten in Loehansk viel het leger vijfmaal aan bij Slavjanoservsk, Kalinove en Nizhne Lozovoje met 82 millimeter mortieren, machinegeweren en artilleriegeweren. Het leger zou ook pantserwagens hebben ingezet tegen de rebellen.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: