maandag 25 november 2019

Acht huizen vernield door oorlogsgeweld Donbas

Militaire situatie Oost-Oekraïne gisteren.
Klik op de afbeelding voor een grotere versie.
Zes woningen zijn gisteravond in vlammen opgegaan als gevolg van oorlogsgeweld. Het Oekraïense leger maakt melding van een aanval van de door Rusland aangestuurde rebellen op soldaten bij het dorp Berezove in de provincie Donetsk. Het vuur werd aangewakkerd door een harde wind. Ook de separatisten in Donetsk maken melding van vernielde woningen. In het dorp Staromichailivka zouden twee huizen veel schade hebben opgelopen bij een aanval van het Oekraïense leger vanuit de richting van de stad Krasnohorivka.

De rebellen voerden gisteren zeven aanvallen uit op het leger. Er werd geschoten met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren op legerposities bij Krasnohorivka, Marjinka, Taramtsjoek, Berezove, Vodiane en Loehanske. Na middernacht was het rustig aan het front. Aan Oekraïense zijde bleef iedereen ongedeerd.

De separatisten in Loehansk maken geen melding van aanvallen van het leger, die Donetsk spreken van zes aanvallen met 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, mitrailleurs en geweervuur. De aanvallen waren gericht tegen rebellen bij vier dorpen in de nabijheid van de steden Donetsk en Marioepol.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: