dinsdag 19 november 2019

Soldaat raakt gewond bij aanval met drone

Een onbemand vliegtuigje heeft gisteren tenminste één granaat afgeworpen nabij het dorp Size in de provincie Loehansk. Volgens hoofdredacteur Joeri Boetoesov van de nieuwssite Censor.net werd drone aangestuurd vanuit Rusland. Size ligt vlakbij de Russische grens en op de frontlijn bij het bekendere dorp Stanitsja Loehanska. Een Oekraïense soldaat raakte gewond bij de aanval, één van de in totaal veertien aanvallen die de door Rusland aangestuurde rebellen deden op het leger.

De rebellen schoten met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren. Ook zetten ze pantserwagens in. De aanvallen hadden plaats bij de dorpen Novomichailivka, Lebedinske, Berezove, Talakivka, Hnoetove, Sjirokine, Krimske, Loehanske, Novotoshkivske, Travneve en Hladosove.

Volgens de separatisten in Donetsk waren er dertien aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij Spartak, Signalje, Loehanske, Ozervanovka, Petrovske, Koelikove, Dzerzhinske en Kominternove. Het leger zou geschoten hebben met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en artilleriegeweren. Ook werd met pantserwagens aangevallen.

De separatisten in Loehansk maken melding van twee aanvallen met 82 millimeter mortieren, machinegeweren, granaatwerpers en geweren. De aanvallen waren gericht tegen rebellen bij de buurtschap Froenze en het dorp Kalinovke.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: