donderdag 1 november 2018

Video: Nederlandse 'waarnemer' vindt verkiezingen van separatisten een goede zaak

De omstreden verkiezingen van de door Rusland aangestuurde separatisten in Donetsk en Loehansk op zondag 11 november zijn goed georganiseerd en voldoen aan de wetgeving van de beide volksrepublieken. Ook gaan ze niet in tegen de Minsk-akkoorden. Buitenlandse waarnemers - waaronder een Nederlander, een Spanjaard en een Turk - bevestigen dat, aldus het persagentschap DAN van de separatisten.

Maar wie is die Nederlander? Het is Pascal Hillebrand. Geen officiële waarnemer, maar gewoon één van de vrijwilligers die meestrijdt met de rebellen tegen het Oekraïense leger. De voormalige inwoner van het Zeeuwse Axel vertrok vorig jaar maart met vrouw en kinderen naar Oost-Oekraïne. Andere 'waarnemers' zijn de Turkse journalist en Poetin-adept Oké Deprem en de Spanjaard Isaac Marques waarvan verder niets bekend is.

De drie zijn het er volgens DAN roerend over eens dat de verkiezingen ''absoluut noodzakelijk''. De inwoners van de bezette gebieden kiezen over anderhalve week nieuwe leiders en parlementen van hun volksrepublieken DPR en LPR. Internationaal worden de verkiezingen veroordeeld en er zullen dan ook geen officiële waarnemers aanwezig zijn.

Bronnen: DAN, Novini.nl, YouTube

 

Geen opmerkingen: