vrijdag 9 november 2018

Nieuwe radarapparatuur: 5.000 boetes in week

De politie heeft in een week tijd met nieuwe radarapparatuur maar liefst 5.000 hardrijders weten te betrappen. En dat terwijl het nog slechts een proef met de TruCam apparatuur betrof, aldus Oleksei Biloshitski, plaatsvervangend hoofd van de verkeerspolitie. De radarapparatuur werd in deze uitprobeerweek geplaatst direct na borden met een snelheidsbeperking op de snelwegen en in de steden op plekken waar veel ongelukken gebeuren. 

''Het gaat ons er niet om dat we zoveel mogelijk automobilisten op de bon slingeren, maar om het aantal ongelukken te voorkomen. Daarom staat de apparatuur niet verdekt opgesteld'', zegt Biloshitski. De Oekraïense verkeerspolitie heeft van oudsher een slechte naam voor wat betreft het uitdelen van bekeuringen en de onvermijdelijke corruptie. 

Jaren geleden werd de verkeerspolitie zelfs een tijdlang opgeheven vanwege die corruptie. Inmiddels is een nieuwe, eerlijker start gemaakt en is de insteek vooral een grotere verkeersveiligheid in plaats van het binnen harken van zoveel mogelijk boetegeld.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: