woensdag 5 juli 2017

Vertrouwen bedrijfsleven in hervormingen groeit

Klik op de afbeelding voor een grotere versie.
De economische hervormingen beginnen hun vruchten af te werken. Het ondernemersklimaat is duidelijk verbeterd en het bedrijfsleven veert op, constateert de European Bussiness Association (EBA) op basis van een peiling bij de bedrijven die lid zijn van deze organisatie. ''De index is eindelijk uit het rood.''

Vanaf 2008 houdt de EBA bij hoe het Oekraïense bedrijfsleven oordeelt over het ondernemersklimaat en al die tijd was dat negatief. ''De hoogste score was eind 2010 en begin 2011 met respectievelijk 3,4 en 3,39 punten. Nu is dat 3,15 punten.'' Nog altijd geen jubelende score, maar dat komt omdat de ondernemers nogal wat mitsen en maren hebben bij de ontwikkelingen in hun land.

Nog altijd is 54 procent van de bedrijfsdirecties niet tevreden met het huidige investeringsklimaat. Een jaar geleden was dat trouwens 67 procent. Volgens de EBA verwacht 46 procent van de CEO's dat het ondernemersklimaat in het komende halfjaar verder verbetert. Dat was een jaar geleden nog maar 35 procent. Het investeringsklimaat verbetert volgens 38 procent van de CEO's in het komende halfjaar.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten