zondag 2 juli 2017

Twee soldaten gedood, drie gewond, 24 aanvallen

Twee Oekraïense soldaten zijn gisteren gedood bij aanvallen van de pro-Russische rebellen. Drie soldaten liepen verwondingen op. De rebellen vielen in totaal 24 maal posities van het leger aan, de helft daarvan in de nachtelijke uren in de omgeving van Donetsk.

De legerposities bij de stad Avdiivka en de dorpen Loehanske en Piski kwamen onder mortiervuur. Ook werden geregeld granaatwerpers ingezet tegen de soldaten hier en bij de dorpen Verchniotoretkse en Kamjanka. De rebellen gebruikten hier en daar ook pantserwagens en er werden laat op de avond sluipschutters gesignaleerd bij Kamjanka.

In de omgeving van Marioepol ging het om acht aanvallen. De soldaten bij de stad Krasnohorivka werden aangevallen met tanks, pantserwagens en ze kregen te maken met zware machinegeweren. Vodiane werd bestookt met 82 millimeter mortieren. Na een relatief rustige dag schoten de rebellen opnieuw met mortieren. De soldaten bij het dorp Sjirokine werden aangevallen met 152 millimeter rtillerie, die bij Hnoetove met 82 millimeter mortieren.

Uit de provincie Loehansk werden vier aanvallen van de rebellen gemeld. De legerposities bij het dorp Krimske werden 's avonds beschoten met 152 millimeter artillerie, terwijl naderhand ook nog met 120 millimeter mortieren en antitankraketten op ze werd geschoten. De soldaten bij Stanitsja Loehanska kregen te maken met geweervuur, bij Shtsjastia met granaatwerpers.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten