zaterdag 1 juli 2017

Slechts één op drie voorstander visumplicht Rusland

Er is opvallend weinig steun onder de Oekraïense bevolking voor het plan om een visumplicht voor Rusland in te stellen. Slechts één op de drie (33 procent) is daar voorstander van, terwijl net iets meer dan de helft (51 procent) er op tegen is. De overige deelnemers aan een peiling van de Stichting Ilko Koetsjeriv en het Razoemkov Center hielden zich op de vlakte over dit onderwerp.

Volgens directeur Irina Bekeshkina van Ilko Koetsjeriv zijn zoveel Oekraïners tegen het invoeren van de visumplicht omdat ze familieleden en vrienden hebben die in Rusland wonen. Die kunnen dan minder gemakkelijk op bezoek komen.

Het is overigens nog lang niet zeker dat er een visumplicht komt. Mogelijk wordt gekozen voor het verplicht stellen van een biometrisch paspoort, zoals dat nu ook al geldt voor Oekraïners die zonder visum naar de Europese Unie willen reizen. Duidelijk is wel dat de regering om veiligheidsredenen een beter zicht wil hebben op wie vanuit Rusland het land binnen komt en wat die er te zoeken heeft.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen:

Een reactie posten