maandag 3 juli 2017

Rebellen vallen 20 maal aan, 2 soldaten gewond

De pro-Russische rebellen hebben het leger gisteren twintig maal aangevallen. Daarbij raakten twee Oekraïense soldaten gewond. De vijandelijkheden begonnen pas gisteravond in de omgeving van Marioepol. De rebellen schoten een dertigtal 122 millimeter artilleriegranaten af op de posities van het leger bij het dorp Vodiane. Later op de avond kregen de soldaten bij het dorp Lebedinske meerdere keren te maken met geweervuur. Er werd met granaatwerpers geschoten op de soldaten bij de dorpen Pavlopil en Hnoetove, terwijl de versterkte legerposities bij het dorp werden bestookt met zware machinegeweren.

In de omgeving van Donetsk waren er meerdere aanvallen langs de frontlijn tussen de stad Avdiivka en de dorpen vlakbij de door de separatisten bezette stad Horlivka. In het bijzonder ging het om aanvallen met granaatwerpers, zware machinegeweren en pantserwagens op de versterkte legerposities bij het dorp Zajtseve. De soldaten bij Avdiivka, Kamjanka en Verchniotoretske werden aangevallen met diverse infanteriewapens. De rebellen gebruikten bij Avdiivka ook 120 millimeter mortieren.

In de provincie Loehansk werden zowel in de vroege ochtend als op de late avond met granaatwerpers geschoten op de versterkte legerposities bij Stanitsja Loehanska. Ook de soldaten bij de dorpen Shtsjastia en Zhovte kregen te maken met granaatwerpers. De rebellen schoten met 120 millimeter mortieren op de soldaten die het dorp Krimske verdedigen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten