dinsdag 4 juli 2017

Justitie ondervraagt Sadovi over 'cadeau' aan Nederlands bedrijf

Burgemeester Andri Sadovi van Lviv wordt vandaag door het Openbaar Ministerie ondervraagd om duidelijkheid te verkrijgen over perceel grond op het bedrijvenpark Riasne-2. Sadovi zou de grond niet hebben verkocht maar weggegeven aan het statutair in Nederland gevestigde bedrijf CTP dat actief is in onroerendgoedmanagement in Oost-Europa.

De burgemeester ontkent. ''Dit verhaal zingt al een jaar rond. Ik ben verrast door het geduld dat deze investeerder weet op te brengen. Menige investeerder zou de deur al lang hebben dichtgeslagen'', meldt Sadovi zelf op zijn Facebookpagina.

Sadovi ligt al maanden zwaar onder vuur in een een totaal andere kwestie. Als burgemeester wordt hij verantwoordelijk gehouden voor het opgehoopte afval in Lviv. Het stadsbestuur kan nergens heen met het afval omdat niemand het wil hebben. De grote vuilstortplaats buiten Lviv is sinds een grote brand vorig jaar mei buiten gebruik. Er zijn plannen voor een vuilverbrander, maar die staat er de eerste twee jaar nog niet.

Lviv krijgt geen hulp van de landelijke overheid en dat heeft er alles mee te maken dat hij de leider is van de partij Zelfhulp. Aanvankelijk een coalitiegenoot van president Petro Porosjenko, maar een paar maanden na de verkiezingen trok Zelfhulp zich terug uit de coalitie. Porosjenko's partijgenoten zijn nu uit op de val van Sadovi als burgemeester van Lviv.

Bron: 112

Geen opmerkingen:

Een reactie posten