donderdag 4 juli 2024

Veertien brigades zitten met onvoldoende wapens

De situatie aan het front blijft uitdagend voor het Oekraïense leger. Veertien brigades zitten met een tekort aan wapens, aldus president Volodimir Zelenski in een interview met de Amerikaanse nieuwssite Bloomberg. De door bondgenoten beloofde wapens komen, maar het gaat langzaam. Veel te langzaam. 

Een Oekraïens tegenoffensief zit er daarom op korte termijn niet in. 'We kunnen onszelf voorlopig alleen maar verdedigen. We gaan zeker aanvallen als we voldoende wapens hebben ontvangen. Dat is nu niet het geval. Wanneer wel? Dat weet niemand', zegt Zelenski die benadrukt dat hij niet ondankbaar over wil komen voor de beloofde wapensteun van zowel de Verenigde Staten als van de Europese bondgenoten. 

Zelenski benadrukt dat er geen sprake is van een patstelling. 'We zitten alleen in een lastig parket. Een patstelling betekent dat we geen kant meer op kunnen, maar dat is hier toch echt niet het geval. We kunnen dit oplossen als de wil en de wapens er zijn. Wij hebben die wil. Het ontbreekt ons nog aan de nodige wapens.'

Bron: Oekrajinska Pravda, foto: website president

Geen opmerkingen: