woensdag 31 juli 2024

Oekraïne kan 3 miljoen drones per jaar produceren

Oekraïne is volgens onder
minister Hanna Hvozdjar voor Strategische Industrie in staat om minstens drie miljoen drones in een jaar te produceren, maar dan is er wel financiële steun uit het buitenland voor nodig. Hvozdjar heeft goede hoop dat die hulp er inderdaad komt. Canada besloot in april al samen met het Verenigd Koninkrijk om twee miljoen euro beschikbaar te stellen voor de productie van drones. Diezelfde maand kondigde Denemarken aan wapens en munitie te bestellen bij een Oekraïense producent voor het leger. 

Ook minister Alexander Kamishin voor Strategische Industrie benadrukt dat buitenlandse investeringen nodig zijn. De Oekraïense defensiebedrijven hebben een capaciteit met een waarde van 18,5 miljard euro, maar de Oekraïense overheid heeft slechts de helft van dat bedrag beschikbaar om wapens en materieel te bestellen. 

Het staatsbedrijf Ukroboronprom zei vorige maand dat een productielijn is opgestart om in grote aantallen drones te maken met een bereik van meer dan 1.000 kilometer. Dat is mogelijk geworden door de financiële steun van 'particuliere investeerders'.

Bron: The Kyiv Independent

Geen opmerkingen: