woensdag 3 juli 2024

'Trump bespreekt situatie Oekraïne met Poetin'

Twee experts op het gebied van nationale veiligheid die banden hebben met de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump zeggen dat Trump met de Russische president Vladimir Poetin spreekt over de vraag hoeveel grondgebied van Oekraïne mag houden in ruil voor vrede. Dat meldt de nieuwssite Politico.

In het artikel wordt ook beweerd dat Trump niet alleen van de Europese lidstaten verwacht dat ze hun bijdragen aan de NAVO fors verhogen, zoals hij als president al te kennen gaf, maar dat hij uit is op een 'radicale reoriëntatie' van het bondgenootschap. 

Dat zegt althans defensiespecialist Dan Caldwell die goed op de hoogste is van de denkwijze van Trump's adviseurs op het gebied van nationale veiligheid. 'Trump wil niet uit de NAVO als hij opnieuw president wordt. Maar zelfs als hij formeel niet uit de NAVO stapt, dan houdt dit nog niet in dat de NAVO een tweede termijn van Trump in de huidige vorm overleeft', aldus Politico.

Eerder sijpelden al berichten door dat Trump in privégesprekken heeft aangegeven dat hij de oorlog in Oekraïne zou kunnen beëindigen door Oekraïne te dwingen om de Krim en de Donbas op te geven. 

Bron: Oekrajinska Pravda

    Geen opmerkingen: