zaterdag 27 juli 2024

Pokrovsk blijft zwaartepunt Russische aanvallen

De situatie bij de stad Pokrovsk in de provincie Donetsk vormt een flinke uitdaging voor het Oekraïense leger. De Russen vallen er volop aan. Een derde van alle 122 aanvallen langs de hele frontlijn was gisteren, en niet voor het eerst, bij Pokrovsk. Reden voor president Volodimir Zelenski om aan te dringen op het inzetten van meer troepen in deze omgeving. 'We moeten er alles aan doen om onze posities daar te behouden en de bezetter zoveel mogelijk schade toe te brengen', aldus Zelenski.

De president kreeg gisteren tot tweemaal toe van generaal Oleksandr Sirski te horen hoe de situatie aan het front bij Pokrovsk is. Ook sprak hij met minister Roestem Oemjerov van Defensie over wat het leger nodig heeft van de bondgenoten om de situatie aan het front te verbeteren.

De generale staf maakt melding van 80 Russische luchtaanvallen gisteren, waarbij 117 zogenoemde glijbommen werden gebruikt. De Russen zouden 1.210 manschappen hebben verloren, zowel dode als gewonde soldaten. Ook gingen 45 artilleriesystemen en 24 tanks verloren.

Bron: Oekrajinska Pravda

Geen opmerkingen: