dinsdag 30 juli 2024

Situatie blijft ernstig bij Pokrovsk en Koerachove

De Oekraïense troepen bij Pokrovsk hebben grote moeite om de Russen tegen te houden. Gisteren werden 52 aanvallen afgeslagen bij tien dorpen. De Russische troepen waren het actiefst bij de dorpen Novooleksandrivka, Zhelanne en Prohres. Ze krijgen aanzienlijke luchtsteun, zowel van bommenwerpers als gevechtsvliegtuigen. 

Langs de hele frontlijn werd op elf plaatsen hevig gevechten. Ook bij Koerachove gaat het er stevig aan toe, aldus de generale staf van het Oekraïense leger in het dagelijkse overzicht. Hier werden 21 Russische aanvallen afgeslagen bij de dorpen Kostjantinivka, Paraskoviivka en Pobjeda, waar de Russen blijven proberen om door de Oekraïense verdediging heen te breken. Het Russische leger verloor een groot aantal tanks en andere gepantserde voertuigen in deze omgeving.

In de omgeving van de stad Toretsk werd ook weer stevig gevochten. Hier werden 19 Russische aanvallen afgeslagen bij de dorpen Droezhba, Pivnitsjne, Zalizne, New-York en Toretsk. 

Volgens de Oekraïense legerleiding zijn gisteren 1.060 Russische soldaten gewond geraakt of gedood. Ook zouden 46 artilleriesystemen, 38 pantserwagens en 25 tanks van de Russen zijn uitgeschakeld.

Bron: Oekrajinska Pravda, foto: generale staf Oekraïne

Geen opmerkingen: