vrijdag 12 juli 2024

Russen blijven aanvallen, vooral bij Pokrovsk

Rusland blijft op tal van plaatsen proberen om door de Oekraiense verdedigingslinie te breken, met beperkt succes. Het dorp Jevhenivka in de provincie Donetsk is volgens de analisten van DeepState in handen gevallen van de Russen die ook dichtbij het stadje Joerivka zouden zijn.

De generale staf van het Oekraïense leger meldt dat gevochten wordt aan de rand van de stad Toretsk. De hevigste gevechten zijn echter al geruime tijd bij de stad Pokrovsk. Gisteren waren er langs de hele frontlijn in totaal 120 gevechtshandelingen. De Russen bestookten de Oekraïense legerposities ook met meer dan 100 glijbommen.

Op de grens met de provincies Tsjernihiv en Soemi blijven de Russen ook actief met sabotageacties en verkenningen. Ook voeren ze vanuit Rusland bombardementen uit op dorpen in de grensstreek. Het Oekraïense leger viel zelf 6 commandoposten aan. Er zouden gisteren 1.030 soldaten gewond of gedood zijn. Ook werden onder meer 9 Russische tanks, 23 pantserwagens en 48 artilleriesystemen uitgeschakeld.

Bron: Oekrajinska Pravda, foto: generale staf Oekraïne

Geen opmerkingen: