dinsdag 23 juli 2024

Moordenaar Farion observeerde haar maand lang

De moordenaar van Irina Farion heeft volgens de politie minstens een maand lang zijn slachtoffer geobserveerd. Ook wordt er van uitgegaan dat hij niet alleen handelde, maar het is onduidelijk waar die veronderstelling op gebaseerd is. Dat meldt de publieke omroep Suspilne op basis van bronnen bij de politie en het Openbaar Ministerie. Die zeggen ook dat sprake lijkt te zijn van een huurmoordenaar.

De taalkundige, voormalig parlementslid van de nationalistische partij Svoboda, werd afgelopen vrijdagmiddag bij haar woning aan de Masarikstraat in Lviv opgewacht door de man. Hij schoot op Farion toen ze de woning uit kwam. Ze overleed later in een ziekenhuis Volgens getuigen was het een doelbewuste actie. Er hangen wel bewakingscamera's, maar die werkten vanwege stroomuitval niet op het moment van de aanslag.

Er zijn wel andere beelden van de vermeende dader. Die dateren van donderdag 11 juli. Hij kwam dagelijks naar Farion's huis, behalve in de weekends. De man droeg steeds dezelfde kleding. Ook had hij een kleine tas bij zich, mogelijk met een wapen. Maar hij kwam ook wel eens zonder tas. 

Bron: Suspilne, foto: Nationale Politie

    Geen opmerkingen: