maandag 29 juli 2024

Rusland viert feest met 'vrienden' op Marinedag

Rusland heeft de Dag van de Marine gisteren aangegrepen om te laten zien dat er nog altijd veel internationale steun is, aldus het Institute for the Study of War (ISW). Er waren tijdens vlootschouw in Sint Petersburg marineschepen te zien van 31 landen, waaronder Azerbeidzjan, Venezuela, Cuba, Libië, Syrië, Qatar, de Verenigde Arabische Emeriten en Zuid-Afrika. Er waren maar twee schepen van de Russische Zwarte Zeevloot te zien.

Onderminister van Defensie Alexander Fomin sprak met Hu Zhongming, de commandant van de Chinese marine, om nog nauwere samenwerking op maritiem gebied tot stand te brengen tussen beide landen. Ook had Fomin een ontmoeting met Win Htein, commandant van de marine van Myanmar. Hier ging het vooral over het aanhalen van de diplomatieke betrekkingen. Recentelijk wist Rusland de samenwerking uit te breiden met onder meer Venezuela, Cuba, India en Vietnam.

President Vladimir Poetin reageerde op de Dag van de Marine op het voornemen om Amerikaanse lange-afstandsraketten in Duitsland te stationeren. West-Europa wordt daarmee een doelwit, aldus Poetin. 

Bron: Oekrajinska Pravda, foto: website president Rusland

Geen opmerkingen: