dinsdag 17 december 2019

Vijf aanvallen, opnieuw raakt een soldaat gewond

Opnieuw is een Oekraïense soldaat gewond geraakt bij een aanval van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. De rebellen voerden vijf aanvallen uit en schoten met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren op legerposities bij de dorpen Krimske, Verchniotorestke, Pavlopil, Sjirokine en de kolenmijn Boetivka. Na middernacht was er nog een aanval op soldaten bij het dorp Novoloehanske, waarbij granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren werden gebruikt.

De separatisten in Donetsk spreken van tien aanvallen van het Oekraïense leger. Hun posities bij Troedovska Collieri, Mineralne, Alexandrivka, Michailivka, Sjirokaja Balka, Bezimenne, Dzerzhinkse, Leninske en Naberezhne zouden zijn beschoten met 122 millimeter houwitsers, 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en artilleriegeweren. Ook zouden pantserwagens door het leger zijn ingezet tegen de rebellen.

De separatisten in Loehansk melden een enkele aanval. Rebellen bij het dorp Smeloje zouden vanuit een pantserwagen zijn beschoten.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: