maandag 16 december 2019

Duits parlementslid AfD wil separatisten mee laten praten met Normandische Vier

Het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken is er fel op tegen dat de separatisten aan kunnen schuiven bij het volgende overleg van de Normandische Vier. De Duitse parlementariër Ulrich Oeme (Alternative für Deutschland) opperde dit gisteren. Oeme maakt ook deel uit van de parlementaire vergadering van de Raad van Europa.

''Een erg belangrijke partij, de vertegenwoordigers van bepaalde delen van de provincies Donetsk en Loehansk, ontbreekt aan de onderhandelingstafel. Daarom heb ik voorgesteld om de volksrepublieken daar mee te laten praten'', aldus Oeme, die ook deel uitmaakt van de parlementaire vergadering van de Raad van Europa. Hij overweegt daar een motie in te dienen als hij daarvoor tenminste twintig handtekeningen van medestanders weet te verkrijgen.

Er is geen denken aan dat Oekraïne de separatisten aan de onderhandelingstafel wil spreken. ''Wij keuren elke poging ten sterkste af om de vertegenwoordigers van de zogenaamde volksrepublieken mee te laten praten. Ook al wordt dit gebracht als een poging om te bemiddelen, het draagt op geen enkele wijze mee aan het vinden van een oplossing. Integendeel, dit is schadelijk en alleen maar bedoeld om de Russische misdragingen jegens ons land en tegen de internationale regels te rechtvaardigen'', reageert woordvoerster Katerina Zelenko van het ministerie.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: