dinsdag 10 december 2019

Stichting CHOE houdt weer kerstactie in Oekraïne

Een alleenstaande oudere ontvangt een kerstpakket.
De stichting CHOE zet zich al 25 jaar in voor Oekraïense kinderen die in tehuizen moeten opgroeien, kinderen die geen ouders meer hebben of kinderen waarvan de ouders niet voor hen kunnen of willen zorgen. Oekraïne is een arm land. De weeshuizen en internaten waar de kinderen wonen moeten het doen met een minimaal budget. Hulp vanuit Nederland is dan ook van harte welkom.

Dat geldt zeker voor het internaat in het West-Oekraïense dorp Perechyn, waarmee de stichting CHOE al heel lang warme contacten onderhoudt. Elke zomer brengen kinderen uit dit internaat hun zomervakantie door bij Nederlandse gastgezinnen. Weten dat er mensen zijn die aan hen denken en om hen geven, geeft deze kinderen de moed om zich in te spannen voor hun toekomst.

Niet alleen voor deze kinderen, ook voor andere kinderen probeert de stichting CHOE iets te betekenen. Bijvoorbeeld voor kinderen die wel een familie hebben, maar die in armoede leven. In een zigeunerkamp, of op een afgelegen plek in de nabije bergen van de Karpaten. Maar ook de jongeren die op hun zestiende het internaat hebben verlaten en het op eigen kracht verder moeten zien te rooien in het leven.

De stichting CHOE wil net als in voorgaande jaren deze kinderen en jongeren weer een hart onder de riem steken. Met een eenvoudig kerstpakket, een kerstviering of een nieuwjaarsconcert. Daar gekocht, daar georganiseerd door CHOE en/of een Oekraïense vrijwilligersorganisaties waarmee CHOE al jaren samenwerkt. Tot de laatste cent wordt de opbrengst van de jaarlijkse kerstactie besteed in Oekraïne. Daarvan profiteren niet alleen de vele kinderen in internaten en tehuizen, maar ook kinderen en ouderen in ziekenhuizen, gehandicapte kinderen, vluchtelingen, alleenstaande ouderen, schoolverlaters van het internaat in Perechyn en alleenstaande tienermoeders.

Giften voor deze kerstactie zijn weer van harte welkom op de volgende rekeningnummers: NL88 RABO 035 48 15 644 of NL16 INGB 0003 5833 00 onder vermelding van 'Kerstactie 2019' Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van stichting CHOE.

Geen opmerkingen: