zaterdag 14 december 2019

'Betere voorbereiding volgend overleg is nodig'

Minister Vadim Pristajko van Buitenlandse Zaken.
Voorafgaand aan het volgende overleg van de Normandische Vier over vier maanden moet de Oekraïense regering een aantal belangrijke besluiten nemen om sterker te staan bij de onderhandelingen. Dat zegt minister Vadim Pristajko van Buitenlandse Zaken in een interview met de tv-zender Inter.

''Het is niet alleen belangrijk dat de vier leiders elkaar weer ontmoeten, maar om te zorgen dat we op beslissende momenten weten wat we moeten doen is het nodig om alvast wat huiswerk te maken. Dat gaan we dus doen. We gaan daartoe alle juridische aspecten van eerdere overeenkomsten bestuderen'', aldus Pristajko.

Het gaat dan met name om de vraag in hoeverre Oekraïne amnestie kan en wil verlenen aan de separatisten, om het houden van verkiezingen in de door de separatisten bezette gebieden en autonomie voor deze gebieden binnen Oekraïne.

Volgens Pristajko wordt komende dinsdag duidelijk wanneer het door de Russische president Vladimir Poetin beloofde staakt-het-vuren in gaat en wanneer de eveneens beloofde gevangenenruil plaats heeft.

Bronnen: 112.u, Unian

Geen opmerkingen: