woensdag 4 december 2019

'Kolomojski wil Zelenski's stafchef weg hebben'

Ihor Kolomojski. Foto: open bron.
Ihor Kolomosjki heeft het volgens de nieuwssite Ukrajinska Pravda voorzien op de stafchef van president Volodimir Zelenski. Andriej Bohdan zou zich tegen de oligarch hebben gekeerd en Kolomojski wil hem daarom vervangen door Zelenski's eerste assistent Serhiej Shefir. Het ligt ook voor de hand dat Kolomojski teleurgesteld is in Bohdan, die nog niet zo lang geleden als zijn advocaat alles in het werk stelde om de genationaliseerde PrivatBank weer in beslag te nemen.

Bohdan zou een brug kunnen vormen tussen Kolomosjki en president Zelenski, die ooit als acteur triomfen vierde op Kolomojski's tv-zender 1+1. In plaats daarvan lijkt het nu eerder dat Bohdan een muur tussen de twee heeft opgetrokken om te voorkomen dat Kolomojski teveel invloed op de president weet te krijgen en daarmee Zelenski's presidentschap in gevaar brengt.

Bohdan is nu juist degene die vindt dat er geen enkele reden is om de PrivatBank terug te geven aan de voormalige eigenaren die Oekraïne's grootste bank met een schuld van 5 miljard euro opzadelden. Om de bank voor een faillissement te behouden moest de regering dat geld bijpassen.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: