dinsdag 19 februari 2019

Waarnemers OVSE zien Russische bommenwerper

Waarnemers van de OVSE hebben afgelopen vrijdagmorgen omstreeks 10.00 uur een Russische bommenwerper waargenomen boven door de separatisten gebied, bij het dorp Starobesheve op 32 kilometer ten zuidoosten van de stad Donetsk. Het zou gaan om een viermotorig vliegtuig, vermoedelijk een Toepolev TU-95 of TU-142.

Het vliegtuig zou vanuit het noorden naar het zuiden zijn gevlogen en weer terug, de grens over. Het is voor het eerst sinds het neerschieten van vlucht MH17 dat er een groot vliegtuig is gezien in het luchtruim boven de Donbas.

Waarnemers van de OVSE moesten diezelfde dag ook constateren dat de door Rusland aangestuurde rebellen nergens voor terugdeinzen. Bij het dorp Zolote schoten rebellen op een onbemand verkenningsvliegtuigje van de OVSE. Ze stonden daarbij op slechts tien meter van de waarnemers verwijderd. Er werden maar liefst 60 schoten afgevuurd op de drone die op pakweg 300 meter hoogte vloog. Goede schutters waren het niet, want niet één schot was raak, aldus het verslag van de waarnemers.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: