zaterdag 16 februari 2019

'Kremlin gebruikt Sovjetmethode om verliezen Donbas en Syrië te verbloemen'

De manier waarop het Kremlin nu probeert te verbloemen hoeveel Russische soldaten inmiddels zijn gesneuveld in Oost-Oekraïne en Syrië, doet sterk denken aan de wijze waarop destijds werd verhuld dat er vele duizenden soldaten het leven lieten tijdens de oorlog in Afghanistan. De Oekraïense president Petro Porosjenko maakte deze vergelijking op een bijeenkomst waar werd herdacht dat de Sovjet-troepen zich dertig jaar geleden terugtrokken uit Afghanistan.

''De verliezen werden destijds strikt geheim gehouden. Dat zien we nu weer gebeuren'', aldus Porosjenko. ''De oorlog in Afghanistan heeft bij ons in Oekraïne een speciale plek gekregen. Er zijn destijds zo'n 160.000 Oekraïense soldaten gesneuveld.''

Porosjenko voegde er aan toe dat de manier waarop de waarheid wordt verbloemd en de verliezen geheim worden gehouden sinds de oorlog in Afghanistan nog is verbeterd. Er vallen dagelijks slachtoffers onder de rebellen in Oost-Oekraïne, veelal Russische soldaten die als 'vrijwilliger' worden ingezet tegen het Oekraïense leger.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: