dinsdag 5 februari 2019

Oekraïense soldaat gedood, zeven aanvallen

Een Oekraïense soldaat is gisteren gesneuveld bij één van de acht aanvallen die de door Rusland aangestuurde rebellen deden op het leger. Door tegenvuur zouden zes rebellen om het leven zijn gekomen en raakten er nog eens vier gewond. De aanvallen met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweervuur waren gericht tegen de legerposities bij de dorpen Opitne, Nevelske, Vilni, Krimske en Novoloehanske.

De separatisten in Donetsk maken opnieuw melding van een groot aantal aanvallen van het Oekraïense leger, zeventien ditmaal. De aanvallen met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en artilleriegeweren zouden gericht zijn tegen de posities van de rebellen bij de stad Donetsk en de luchthaven daar, Troedovskaja Collieri, Staromichailivka, Zhabitsjevo, Spartak, Sjirokaja Balka, Leninskoje, Sachanka en Kominternovo.

Volgens de separatisten in Loehansk waren er zeven aanvallen van het Oekraïense leger op hn posities bij Zolotoje-5, Kalinovo-borstsjevatoje, Lozovoje, Smeloje en Sazharovka. Het leger zou daarbij 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en artilleriegeweren hebben gebruikt. Ook zouden pantserwagens zijn ingezet.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: