zondag 3 februari 2019

Lijkwagen nabij Marioepol beschoten door rebellen

Een bestelbus die wordt gebruikt voor begrafenissen is gistermiddag beschoten door rebellen. Het gebeurde in het dorp Tsjermalik, iets ten noordoosten van de stad Marioepol. Met de lijkwagen werd een overledene naar de begraafplaats gebracht. Onderweg daar naartoe kwamen de bus en de familieleden van de overledene onder geweervuur.

Niemand raakte gewond, maar er zaten wel zeven kogelgaten in de bus. Ook tijdens de begrafenis werden nog af en toe schoten gelost, aldus militairen die deel uitmaken van het gezamenlijke coördinatiecentrum van het Oekraïense en het Russische leger.

De door Rusland aangestuurde rebellen voerden gisteren ook tien aanvallen uit op het leger. Daarbij raakten twee Oekraïense soldaten gewond. Twee rebellen zouden zijn gedood en vier raakten gewond door tegenvuur van het leger. De rebellen schoten met granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren op de soldaten bij het dorp Hnoetove, met zware machinegeweren op die bij de stad Krasnhorivka en de soldaten bij Sjirokine kregen met geweervuur te maken.

De legerposities bij Choetir Vilni werden onder vuur genomen met granaatwerpers en zware mitrailleurs, die bij Loehanske driemaal met 82 millimeter mortieren, geweervuur en er werd op ze geschoten vanuit pantserwagens. Bij het dorp Krimske werd met zware machinegeweren geschoten, bij het dorp Travneve werden tweemaal granaatwerpers ingezet door de rebellen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: