maandag 11 februari 2019

Separatisten: leger viel ons gisteren 21 maal aan

Het lijkt er op dat de separatisten in Donetsk de spanning willen opvoeren. Dag na dag worden meer aanvallen van het Oekraïense leger gemeld, en inmiddels zou dat aantal gisteren zijn opgelopen tot 21 aanvallen. Het leger zelf meldt negen aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen, waarbij werd teruggeschoten. Een rebel zou zijn gedood, twee anderen gewond. Aan Oekraïense zijde bleef iedereen ongedeerd.

De aanvallen van de rebellen met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweervuur waren gericht tegen de soldaten bij de steden Avdiivka, Krasnohorivka en Svitlodarsk. De legerposities bij de dorpen Opitne, Hnoetove, Pivdenne, Krimske en Stari Aidar kwamen eveneens onder vuur te liggen.

De separatisten in Donetsk zeggen dat het Oekraïense leger aan heeft gevallen met 82 en 120 millimeter mortieren, luchtdoelgeschut, artilleriegeweren en vanuit pantserwagens op hun posities bij de luchthaven, Spartak, Troedovskaja, Horlivka, Sjachta Gagarina, Jasinovataja, Leninskoje, Oktober, Kominternovo en Sachanka.

De separatisten in Loehansk spreken van twee aanvallen van het leger op hun posities bij de dorpen Kalinovka en Lozovoje met antitankraketten, granaatwerpers en artilleriegeweren.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: