maandag 11 februari 2019

Gouverneur Cherson aangeklaagd als opdrachtgever aanslag Katerina Handzjoek

Katerina Handzjoek.
Gouverneur Vladislav Manger van de provincie Cherson wordt door het Openbaar Ministerie verantwoordelijk gehouden voor de dood van de activiste Katerina Handzjoek. Dat heeft procureur-generaal Joeri Loetsenko zojuist bekend gemaakt. Manger zou officieel zijn aangeklaagd als opdrachtgever van de aanval op de 31-jarige Handzjoek met een bijtende stof. Die aanslag was op 31 juli in de stad Cherson. Handzjoek liep ernstige brandwonden op en overleed op 4 november.

In eerste instantie werden zes personen aangehouden voor de aanslag. Een daarvan bleek onschuldig, twee daders zitten vast en nog eens drie hebben al sinds half november huisarrest. Omdat de politie geen echte vorderingen maakte met het onderzoek, werd de staatsveiligheidsdienst SBOe ingeschakeld.

Die onderzocht de rol van de hoogste baas van de politie in de provincie Cherson, die eerder door Handzjoek van corruptie was beschuldigd. Eind vorige maand kwam echter gouverneur Manger in beeld als opdrachtgever van de aanslag. Manger maakt deel uit van de Moederlandpartij, maar op 31 januari schortte hij zijn lidmaatschap op hangende het onderzoek.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: