Minister Oelana Soeproen. Foto: YouTube. |
Soeproen zou daarom haar ministerspost op moeten geven. Mocht ze verder willen als onderminister, dan mag dat omdat hiervoor geen parlementsbesluit nodig is. Wat ze wel en niet mag doen als onderminister is onduidelijk. Sanin gaf aan dat Soeproen dan geen beleid mag uitstippelen en ook niet mag deelnemen aan de kabinetsvergaderingen.
Als er bij het ministerie van Volksgezondheid onduidelijkheid is over welke besluiten Soeproen als onderminister mag nemen, dan is de bestuursrechter bereid daar meer duidelijkheid over te verschaffen. Onder het importeren en distribueren van medicijnen is in het geding, net als de toestemming voor het behandelen van 44 patiënten in het buitenland.
Het kabinet staat achter Soeproen, evenals president Petro Porosjenko. Soeproen heeft in de afgelopen twee jaar de herziening van het gezondheidsstelsel in de steigers gezet, waarbij het de bedoeling is dat de wijdverbreide corruptie in de gezondheidszorg wordt teruggedrongen. Tegelijkertijd is dat ook waarom zij geregeld onder vuur ligt.
Bron: 112.ua
Geen opmerkingen:
Een reactie posten