zondag 3 februari 2019

Metropoliet Epifanius nu officieel geïnstalleerd

Metropoliet Epifanius is vanochtend in een kerkdienst in de Sofiakathedraal in Kyiv officieel geïnstalleerd als leider van de Orthodoxe kerk van Oekraïne. De officiële handeling werd uitgevoerd door de Franse metropoliet Emmanuel en de metropolieten Makarius (voorheen hoofd van de Autocefale orthodoxe kerk) en Simeon (voormalig vertegenwoordiger van de kerk bij het Moskouse patriarchaat).

Ieder op zijn beurt riep 'Axios!' wat 'Toegekend!' betekent in het latijn. Vervolgens ontving Epifanius de symbolen die bij zijn functie als kerkleider horen. Het kruis werd hem overhandigd door metropoliet John van Tsjerkasi. Een klein portret van Maria ontving hij van metropoliet Joeri, hoofd van de Oekraïense orthodoxe kerk in Canada.

Metropoliet Antony, hoofd van de Oekraïense orthodoxe kerk in de Verenigde Staten overhandigde eveneens een afbeelding van Maria aan Epifanius. Het dragen daarvan is slechts voorbehouden aan de leiders van nationale kerken, waartoe de Orthodoxe kerk van Oekraïne sinds kort ook behoort. Met de installatie van metropoliet Epifanius is de procedure rond de Orthodoxe kerk van Oekraïne nu volledig afgerond.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: