maandag 18 februari 2019

Drie brandstichters opgepakt bij 'Moskouse' kerk

In Zaporizja zijn gisteren twee mannen en een vrouw opgepakt bij een poging om brand te stichten in een kerk van het Moskouse patriarchaat. Ze waren al over een muur geklommen, maar werden door de politie opgepakt voordat ze een meegebrachte fakkel konden aansteken. Het was al de derde poging om brand te stichten in een kerk in Zaporizja. Afgelopen maandag werd op een kerk van het Moskouse patriarchaat ook een hakenkruis geschilderd.

De staatsveiligheidsdienst SBOe kwam vorige week met de mededeling dat een Russische geheime dienst iemand in Oost-Oekraïne wilde ronselen om brand te stichting bij een kerk van het Moskouse patriarchaat. De persoon in kwestie zou 1.770 euro zijn aangeboden voor deze provocatie. De drie brandstichters in Zaporizja worden aangeklaagd voor het willen plegen van een terroristische daad. Het is overigens wel opvallend dat de politie ter plekke was toen ze hun poging waagden.

In Krivi Rih werd gisteravond ook brand gesticht bij een kerk van het Moskouse patriarchaat. Een kerkdeur raakte zwaar beschadigd.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: