woensdag 13 februari 2019

Rebellen beschuldigen het leger van 28 aanvallen

Opnieuw is een Oekraïense soldaat gewond geraakt bij een aanval van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. Door tegenvuur zouden twee rebellen zijn gedood en raakten er drie gewond. De rebellen vielen gisteren vijfmaal aan.

Er werden met pantserwagens, 82 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweervuur aanvallen gedaan op de legerposities bij het stadje Marjinka en de dorpen Choetir Vilni, Stanitsja Loehanska, Travneve en Bohoeslavske. Met 82 millimeter mortieren werd het dorp Sjirokine beschoten. Daarbij werd een woning beschadigd.

De separatisten in Donetsk spreken van twintig aanvallen van het Oekraïense leger. Hun posities bij Opitne, Spartak, Piski, Zhabitsjevo zouden beschoten zijn met 82 millimeter mortieren, die bij het dorp Sachanka met 82 en 120 millimeter mortieren. Ook zouden er aanvallen met granaatwerpers, zware mitrailleurs, geweren en pantserwagens zijn uitgevoerd bij de stad Jasinovata en de luchthaven van de stad Donetsk, Leninskoje, Sosnovkoje, Leninskoje en Veseloje.

De separatisten in Loehansk spreken van acht aanvallen van het leger op hun posities bij Zolotoje-5, Kalinovo, Logvinovo, Zhelobok, Lozovoje en Kalinovo-Borstsjevatoje. Er zou geschoten zijn met 82 en 120 millimeter mortieren, artilleriegeweren en granaatwerpers.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: