maandag 4 februari 2019

Rebellen vallen Oekraïense leger vijfmaal aan

De door Rusland aangestuurde rebellen hebben het leger gisteren negenmaal aangevallen. Aan Oekraïense zijde bleef iedereen ongedeerd, maar bij de rebellen zouden door tegenvuur drie van hen zijn gedood. De aanvallen van de rebellen met granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren waren gericht tegen delegerposities bij de dorpen Vilni, Novotoshkivske, Loehanske, Zajtseve en Zolote-4. De soldaten bij Krimske kregen tweemaal te maken met 82 millimeter mortieren.

De separatisten in Donetsk maken melding van maar liefst vijftien aanvallen op hun posities bij het Volvo Center aan de rand van de stad Donetsk, bij Troedovskaja Collieri, Jasinovatja, Kroetja Balka, Horlivka, Holmovski, Zajtseve, Gagarin Collieri, Leninskoje, Sachanka en Naberezhnoje. Het Oekraïense leger zou geschoten hebben met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en geweren. Ook zouden pantserwagens zijn gebruikt.

De separatisten in Loehansk spreken van vijf aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij Zolotoje-5, Kalinovo-Borstsjevatoje, Sokolniki en Zehlobok. Daarbij werd geschoten met 82 en 120 millimeter mortieren, artilleriegeweren en granaatwerpers. Ook hier werden pantserwagens ingezet door het leger, aldus de separatisten.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: