woensdag 20 februari 2019

Timosjenko: 'Duizendje van Porosjenko is een begrip'

Joelia Timosjenko.
Oppositieleider Joelia Timosjenko beschuldigt Petro Porosjenko er van dat hij maar liefst 6 miljoen Oekraïners wil omkopen om hem opnieuw als hun president te kiezen. Porosjenko zou al deze mensen daartoe 1.000 hrivna (32,61 euro) willen geven. ''Zijn team denkt aan 6 miljoen kiezers genoeg te hebben om de tweede ronde van de presidentsverkiezingen te halen'', zei Timosjenko vanmorgen nadat zij op het ministerie van Binnenlandse Zaken was gehoord in het onderzoek dat het ministerie is begonnen naar Timosjenko's beschuldigingen.

De leider van de Moederlandpartij roept de laatste tijd geregeld dat Porosjenko massaal kiezers aan het omkopen is. Ze spreekt zelfs van ''een piramide van omkoping'' en ''het duizendje van Porosjenko''.

Volgens Timosjenko weet het hele land er inmiddels van. Ook zou Porosjenko's team het kiezersregister onderhanden nemen. ''Terwijl de bevolking krimpt en de Oekraïners in de rij staan om het land te verlaten, breidt de Centrale Kiesraad het kiezersregister uit met meer dan een miljoen stemgerechtigden.''

Timosjenko heeft haar hoop gevestigd op minister Arsen Avakov van Binnenlandse Zaken. ''Hij heeft beloofd dat hij dit bedrog niet toestaat.'' Avakov is geen partijgenoot van Porosjenko, maar maakt deel uit van het Volksfront van Arseni Jatsenjoek.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: