dinsdag 19 februari 2019

Vier soldaten gewond, negen rebellen gedood

Vier Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. Door tegenvuur werden negen rebellen gedood. Ook werd een rebel door soldaten gevangen genomen. De rebellen vielen twaalf maal aan.

Met 82 en 120 millimeter mortieren, antitankraketten, granaatwerpers en zware machinegeweren werd door hen geschoten op de soldaten bij het stadje Marjinka en de dorpen Lebedinske, VOdiane, Opitne, Pavlopil, Katerinivka, Novotoshkivkse, Travneve en Krimske. Na middernacht waren er al weer aanvallen op de legerposities bij de dorpen Hnoetove en Katerinivka, waarbij onder meer 82 millimeter mortieren werden gebruikt.

Over de drie explosies in het centrum van de stad Donetsk, gistermorgen met veel kabaal gebracht door het persbureau DAN van de separatisten, is sindsdien niets meer vernomen. Geen berichtgeving over slachtoffers of schade. Het zou gaan om explosieven die waren afgeworpen met Oekraïense drones vlakbij het hotel waar de waarnemers van de OVSE verblijven, maar ook daarover ontbreekt elke informatie.

Wel melden de separatisten in Donetsk dat het Oekraïense leger vanmorgen aanvallen heeft gedaan met 82 en 120 millimeter mortieren op de rebellen bij Kominternovo en Sachanka. Het zou de derde ochtend op rij zijn. In de buurtschap Holmovski, even ten noorden van de door de separatisten bezette stad Horlivka, zouden twee appartementen schade hebben opgelopen bij een beschieting.

De separatisten in Loehansk spreken van vijf aanvallen van het leger op hun posities bij de buurtschappen Donetski en Kalinovo, alsook het dorp Molodjozhnoje. Er zou met 82 en 120 millimeter mortieren zijn geschoten.

Bronnen: Unian, DAN, Loegansk Media Centre

Geen opmerkingen: