donderdag 21 februari 2019

Dertien aanvallen, Oekraïense soldaat gedood

Een Oekraïense soldaat is gisteren gedood bij één van de dertien aanvallen die de door Rusland aangestuurde rebellen deden op posities van het leger. Door tegenvuur zou ook een rebel zijn gedood en raakten er twee gewond. De rebellen schoten met onder meer 82 en 120 millimeter mortiere, granaatwerpers en zware machinegeweren op de soldaten bij het stadje Marjinka en de dorpen Lebedinske, Vodiane, Sjirokine, Novo-Oleksandrivka, Choetir Vilni, Katerinivka en Novotoshkivske.

Volgens de separatisten in Donetsk voerde het Oekraïense leger 22 aanvallen op hun posities bij Alexandrovka, Troedovskja Collieri, het Volvo Center ten noorden van de stad Donetsk, Jasinovatja, Kroetja Balka, Zajtseve, Gagarin Collieri, Izotovo, Dokoetsjajevsk, Dzerzhinkoje, Kominternovo en Sachanka. Er zou geschoten zijn met onder meer mortieren en granaatwerpers. Drie woningen zouden schade hebben opgelopen.

De separatisten in Loehansk melden zes aanvallen van het leger op hun posities bij Zolotoje-t, Kalinovo, Molodjozhnoje, Lozovoje en Logvinovo. Daarbij zouden onder meer 152 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren en granaatwerpers zij gebruikt. Vanmorgen kwamen medewerkers van Luganskgaz bij Zolotoje-5 onder vuur te liggen toen ze een gasleiding wilden repareren.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: