woensdag 20 februari 2019

'Explosies Donetsk waarschuwing voor Poesjilin'

De drie explosies van maandagochtend in de stad Donetsk lijken te maken te hebben met onderlinge strijd bij de separatisten daar. De Russische krant MK meldt dit en baseert zich daarbij op bronnen in de bezette stad in Oost-Oekraïne. Er zouden nogal wat mensen zijn die zich ergeren aan de matige prestaties van Denis Poesjilin, de separatistenleider die door Rusland naar voren werd geschoven nadat Alexander Zachartsjenko op 31 augustus vorig jaar was gedood bij een bomaanslag. De explosies zouden een waarschuwing aan zijn adres zijn.

'Inwoners van Donetsk zijn erg teleurgesteld dat hun leider geen enkele van zijn verkiezingsbeloften heeft waargemaakt. Zo beloofde Poesjilin afgelopen herfst dat de door de overheid overgenomen markten weer privaat bezit zouden worden. Daar is nog altijd niets van terecht gekomen'', aldus MK.

De drie explosies van maandag bij het Park Inn hotel - waar de waarnemers van de OVSE verblijven - werden meteen toegeschreven aan het Oekraïense leger dat met drones explosieven zou hebben afgeworpen. Nadien meldde het persagentschap DAN van de separatisten niets meer, niet over wat er aan de hand zou zijn, over slachtoffers of schade. Ook de bomaanslag die Zachartsjenko het leven kostte, werd meteen toegeschreven aan Oekraïne, maar al snel werd duidelijk dat het hier om een interne strijd van de separatisten ging.

Bron: Unian 

Geen opmerkingen: