woensdag 20 februari 2019

'Het leven van velen werd een nachtmerrie'

President Petro Porosjenko.
De algemene vergadering van de Verenigde Naties buigt zich vandaag over de situatie in Oost-Oekraïne. President Petro Porosjenko hield een toespraak waarin hij er op wees dat in de afgelopen vijf jaar 13.000 mensen zijn gedood en meer dan 28.000 gewond zijn geraakt als gevolg van de oorlog.

"Van ons grondgebied, de Krim en de oostelijke delen van de provincies Donetsk en Loehansk, is 44.000 kilometer ofwel 7 procent bezet'', voerde de president aan. Ook zijn ruim 1,8 miljoen burgers van de Krim en de Donbas gevlucht. ''Het vreedzame bestaan veranderde in een nachtmerrie, vol van angst en terreur, als gevolg van de Russische agressie en bezetting.''

Volgens Porosjenko heeft Rusland met z'n acties er ook voor gezorgd dat 27 procent van het industriële potentieel in Oost-Oekraïne verloren is gegaan. ''Op slinkse wijze verplaatst naar Rusland, zoals het machinepark van 33 grote bedrijven.'' Wat er nog aan industrie rest in de door de separatisten bezette gebieden kan niet volledig operationeel zijn door een tekort aan managers en geld, maar ook doordat de banden met de rest van Oekraïne zijn doorgesneden.

Bron: Unian
Ukrainian President Petro Poroshenko says that Russia has seized 27% of eastern Ukraine's industrial potential. "Some 27% of Donbas industrial potential has been illegally moved to Russia, including the equipment of 33 local industrial giants," he said at UN General Assembly debates in New York City on Wednesday, February 20, according to an UNIAN correspondent. Read alsoPoroshenko at UNGA: Russia occupies 7% of Ukraine's territory, kills 13,000 people The remaining enterprises cannot be fully operational because of the lack of professional staff, financial resources and the loss of cooperation ties with other parts of Ukraine, he said.

Read more on UNIAN: https://economics.unian.info/10454028-poroshenko-russia-seizes-27-of-eastern-ukraine-s-industrial-potential.html

Geen opmerkingen: