vrijdag 8 februari 2019

Separatisten Donetsk melden zestien aanvallen leger

De door Rusland aangestuurde rebellen hebben het leger gisteren zesmaal aangevallen. Aan Oekraïense zijde bleef iedereen ongedeerd, maar de rebellen zouden door tegenvuur een van hun manschappen hebben verloren. Twee rebellen raakten gewond. De aanvallen met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren waren gericht tegen de soldaten bij de dorpen Vodiane, Pishtsjevik, Krimske en Trojtske.

De separatisten in Donetsk hebben het opnieuw over een veel groter aantal aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities. Hun woordvoerder in militaire zaken Eduard Basoerin legt een verband met de komende presidentsverkiezingen in Oekraïne. Het leger zou zestien maal met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, artilleriegeweren en vanuit pantserwagens hebben geschoten op de rebellen bij het Volvo Center en de luchthaven bij de stad Donetsk Spartak, Vasiljevka, Zajtseve, Dzerzhinskoje, Leninskoje en Sachanka.

De separatisten in Loehansk melden zes aanvallen van het Oekraïense leger. Hun posities bij Kalinovo, Donetski en Prishib werden aangevallen met 82 millimeter mortieren, antitankgranaten en geweervuur. Ook zouden pantserwagens zijn ingezet. Vanmorgen zouden huizen, een elektriciteitsleiding en een gaspijp zijn beschadigd door beschietingen van het leger op posities van de rebellen bij Michailovka en Marjevka.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: