maandag 12 november 2012

Priester ranselt punkband zijn kerk uit

De priester van de St. Nicolaaskerk in het dorp Barvinkiv, regio Ivano-Frankivsk, aarzelde geen moment toen de plaatselijke punk-rockband Dick Revolt zich zondagmorgen opmaakte voor een optreden a la Pussy Riot. Vader Vasyl joeg de vier jongemannen zijn kerk uit.

Loebomir Tolokonnikivski, een van de bandleden, gaf naderhand te kennen dat hij in geen tijden zo'n pak slaag had gehad. Het viertal bracht enige tijd in een politiecel door. Achteraf had de priester spijt. Hij trok de aanklacht in, waardoor de bandleden weer op vrije voeten kwamen.

De vier waren van plan om hun zelfgeschreven lied 'Lieve vrouwe, help ons af van Janoekovitsj!' in de kerk uit te voeren bij wijze van publiciteitsstunt. "We wilden net als Pussy Riot in een klap beroemd worden'' aldus Tolokonnikivski. Voor de gelegenheid hadden de jongeren zich dameskousen gestoken en gewapend met hun gitaren kwamen ze de kerk binnen.

Daar was vader Vasyl juist bezig de kaarsen te doven. Hij ging door het lint, omdat hij heiligschennis vreesde. ''Ik dacht dat het vandalen waren'', aldus de priester. "Als ik geweten had van hun motieven, dan had ik de koster erbij gehaald. Hij is een goede bariton.''

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: