donderdag 8 november 2012

'Partij van Regio's zou met iedereen moeten praten'

De Partij van de Regio's doet er goed aan om de samenwerking te zoeken met de oppositie. Volgens politiek deskundige Volodimir Tsiboelko is de tijd er rijp voor. Hij meent dat de haviken binnen de partij in de minderheid zijn. De dialoog zoeken met andere partijen is zoals dat elders in Europa gaat. ''Dat is beschaving'', aldus Tsiboelko.

Het zou ook een uitweg kunnen bieden uit de problemen die zijn ontstaan bij het tellen van de stemmen in een aantal districten. En ook met het oog op de slechte economische vooruitzichten zou het zoeken van samenwerking verstandig zijn.

Van ideologische verschillen tussen de meeste partijen is in de ogen van Tsiboelko geen sprake. "De Partij van de Regio's, Oedar en de Verenigde Oppositie hebben veel overeenkomsten. Daarom is samenwerking niet uit te sluiten." Hij vindt ook niet dat sprake is van een politieke crisis, zoals de oppositie wil doen geloven. ''Van een politieke crisis is alleen sprake als de regering valt en aangezien dat niet het geval is, is er nu geen sprake van een crisis."

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: