maandag 12 november 2012

Ombudsvrouw komt met eigen rapport verkiezingen

Ombudsvrouw Valeria Loetkovska werkt aan een rapport over de parlementsverkiezingen van twee weken geleden. Daarin worden de klachten verwerkt die zij en haar medewerkers hebben ontvangen van diverse organisaties. De informatie is tweeledig: aan de ene kant worden de problemen belicht die vooral berusten op misverstanden en onvoldoende kennis, aan de andere kant de gebleken gaten in de Kieswet. Aan dat laatste wat doen, is een taak van het nieuwe parlement. Loetkovska en haar medewerkers zijn niet zelf op pad geweest om de gang van zaken in de stembureaus te onderzoeken.

Loetkovska zei maandag tijdens een persconferentie dat zij niet van plan is om oud-premier Joelia Timosjenko te vragen haar hongerstaking te beëindigen. De gevangenisautoriteiten hadden haar daarom gevraagd. De ombudsvrouw wil daar niet op ingaan, omdat zij zich niet de wet wil laten voorschrijven door welke overheidsinstantie dan ook.

Timosjenko is inmiddels vijftien dagen in hongerstaking. Haar advocaat Serhei Vlasenko liet afgelopen donderdag weten dat Timosjenko flink is afgevallen en amper nog in staat is om zelfstandig te lopen.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: