dinsdag 27 november 2012

'Ook oppositie moet ijveren voor afschaffing visum'

Of Oekraine werk maakt van de voorwaarden die de Europese Unie stelt aan het afschaffen van de visumplicht of dat het dat niet doet, het maakt uiteindelijk niet uit. De EU beslist uiteindelijk, aldus woordvoerder Oleg Volosjin van het ministerie van Buitenlandse Zaken in een interview dat werd uitgezonden door tv-zender Kanal 5.

Volosjin erkende dat er nog veel werk verzet moet worden. Zo is het door de EU verplicht gestelde biometrische paspoort er nog altijd niet en voldoet ook de grenscontrole niet aan de Europese eisen. "Als we daar mee klaar zijn, dan moeten we nog maar afwachten of de EU het genoeg vindt.'' 


Binnen de EU wordt namelijk verschillend gedacht over de Europese aspiraties van Oekraine, vooral in relatie met de als politiek gemotiveerd geachte veroordeling van oud-premier Joelia Timosjenko.
 

 Wat Volosjin betreft, moeten alle partijen zich inspannen voor afschaffing van de visumplicht. "Ga maar naar Brussel en zeg daar: jullie kunnen straffen wie je wilt in Oekraine, maar niet de gewone Oekrainer die graag zonder visum Europa in wil."

Bron: ForUm

Geen opmerkingen: