dinsdag 6 november 2012

Niet gekozen? Dan breek ik die weg toch weer af...

Een door de kiezers afgewezen parlementskandidaat heeft de weg die hij eerder, hoopvol gestemd in de aanloop naar de verkiezingen, liet aanleggen weer laten afbreken. Het gaat om Petro Joersjisjin, eigenaar van een boterfabriek en een drogisterijketen. Hij wilde voor de Partij van de Regio's de inwoners van Vinnitsja vertegenwoordigen in het parlement. Die bleken daar echter niet van gediend en kozen massaal voor de kandidaat van de Moederlandpartij.

Joersjisjin kwam er achter dat hij toch niet zo populair is in zijn omgeving als hij vooraf had gedacht. Hij trachtte de bevolking voor zich te winnen met de aanleg van een weg, maar vergat gemakshalve dat hij in de afgelopen jaren veel vijanden heeft gemaakt onder de boeren. Als eigenaar van de boterfabriek bepaalt hij welke prijs de boeren krijgen en Joersjisjin staat niet bekend als een goede betaler.

Dat kwam hem op zondag 28 oktober dan ook op een fikse nederlaag te staan. Het verschil met zijn naaste concurrent - nou ja, concurrent - bedroeg liefst 50.000 stemmen. Joersjisjin is woest en gaat, zoals de nieuwssite Texty.org met veel leedvermaak beschrijft, nu bij de boeren langs met de mededeling dat de melkprijs flink omlaag gaat. In het dorp Ribsjintsi maakt de mislukte parlementskandidaat helemaal bont door de weg waarmee hij de bewoners wilde paaien met bulldozers onklaar te maken.

Bron: Western Information Center

Geen opmerkingen: