donderdag 8 november 2012

Communisten stappen niet opnieuw in coalitie

De Communistische Partij gaat geen nieuwe regeringscoalitie aan, met wie dan ook. Dat heeft partijleider Petro Simonenko donderdagmorgen laten weten. "Wij stellen ons onafhankelijk op in het nieuwe parlement'', zei Simonenko tijdens een persconferentie. Nu vormen de communisten nog een regeringscoalitie met de Partij van de Regio's.

Voorafgaand aan de parlementsverkiezingen had Simonenko al aangegeven dat die samenwerking ''een mislukking'' is geweest, evenals trouwens de coalitie daarvoor. Nu gaf hij te kennen dat er volgens hem niets verandert, ook niet als het nieuwe parlement is aangetreden. "Het is opnieuw een strijd tussen de mensen die financiële of bepaalde politieke belangen hebben te verdedigen, die tot bepaalde clans behoren."

De Communistische Partij kreeg bij de verkiezingen van anderhalve week geleden 13,2 procent van de stemmen en behaalde daarmee 32 parlementszetels. Geen van de communistische kandidaten in de districten wist te winnen. Wellicht daardoor gaf Simonenko te kennen dat zijn partij al wil van de verkiezing van de helft van de parlementsleden via de 225 districten.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: