vrijdag 30 november 2012

'Geen meerderheid voor Partij van de Regio's'

Slecht drie van de 43 onafhankelijke parlementsleden zijn daadwerkelijk van plan zich bij een van de vijf fracties aan te sluiten. Dat meldt Radio Svoboda. David Zhvania stapt over naar de Partij van de Regio's, Oksana Kaletnik naar de Communistische Partij en Oles Donij voegt zich bij Oedar. Verwacht wordt dat de onafhankelijke parlementsleden, gekozen via hun district, gelegenheidscoalities gaan vormen.

Oud-minister Viktor Baloha en zijn twee broers blijven onafhankelijk, omdat zij aan kiezersbedrog zouden doen door zich bij een grote fractie aan te sluiten. Dat is een tegenvaller voor de Partij van de Regio's die 34 onafhankelijke parlementsleden aan haar zijde moet krijgen voor een meerderheid. Volgens politiek waarnemer Michailo Pahrebinski wordt dat moeilijk, want hij schat in dat tussen de acht en veertien parlementariërs de kant van de oppositie kiezen en de overigen voor de Partij van de Regio's.

Eerder verklaarde vice-fractievoorzitter Chechetov dat 40 onafhankelijke parlementsleden voor de Regio's hebben gekozen. Hij wilde echter geen namen noemen. Partijleider Arseni Jatsenjoek van de Verenigde Oppositie veronderstelt dat Chechetov's uitspraak enkel bluf is.

Bron: Western Information Center

Geen opmerkingen: