vrijdag 9 november 2012

Premier Azarov wil een brede coalitie gaan vormen

Premier Mikola Azarov vindt dat er een brede coalitie 'naar Europees voorbeeld' moet komen met daarin alle vijf partijen die samen het nieuwe parlement vormen. "We staan voor zo'n zware opgave door de problemen die de wereldeconomie ondervindt dat we beter kunnen samenwerken dan dat we de confrontatie zoeken. Ik vind dat laatste onverantwoordelijk."

Volgens Azarov is de huidige regeringscoalitie van zijn Partij van de Regio's en de Communistische Partij er weliswaar in geslaagd de economische crisis van 2008 en later te overwinnen, maar is de huidige crisis in de wereldeconomie van een andere orde. "Om die crisis te bestrijden, moeten we samenwerken. Voor de toekomst van ons land."

De premier wijst er op dat de volgende verkiezingen, die voor het presidentschap, al over tweeënhalf jaar zijn. "Laten we in ieder geval een jaar zonder al te veel politieke onrust hebben, want daarna is het alweer campagnetijd."

Er is overigens nog een andere reden dan alleen wat politieke rust, aangezien de Communistische Partij donderdag al heeft aangegeven niet opnieuw in een regeringscoalitie te stappen. Niet met de Partij van de Regio's en evenmin met één of meer oppositiepartijen. De communistische voorman Petro Simonenko noemde het nemen van regeringsverantwoordelijkheid van zijn partij eerder al 'een vergissing'.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: