dinsdag 27 november 2012

Levenslang voor hoofddader moord Oksana Makar

De verkrachters en moordenaars van Oksana Makar zijn dinsdag veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraffen. Hoofddader Jevhen Krasnosjok kreeg zelfs levenslang. Maksim Prisiahnioek kreeg vijftien jaar cel, Artem Pohosian veertien jaar.

De brute verkrachting van de 18-jarige Oksana Makar door drie jonge mannen, en daarna de poging om haar levend te verbranden, maakte in maart van dit jaar veel los in Oekraïne. Vooral omdat twee van de drie daders er mee weg dreigen te komen, omdat het zoons zijn van vooraanstaande inwoners van de stad Mikolajiv, in het zuiden van het land. Zij zouden door de politie als getuigen zijn aangemerkt, Jevhen Krasnosjok als dader. Makar overleefde aanvankelijk de poging om haar levend te verbranden, maar ze overleed na drie weken aan haar verwondingen

Oksana Makar werd op de avond van de 10e maart door twee jongemannen mee gevraagd naar het huis van een vriend. Nadat ze door alle drie was verkracht, werd ze zwaar mishandeld en vervolgens in een laken gewikkeld. Het drietal nam haar mee naar een bouwplaats waar ze haar in een kuil gooiden en vervolgens staken ze haar in brand. Een toevallige passant hoorde haar kreunen en waarschuwde de politie.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: